Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

(Hatha) Yoga-Lessen

 

Hier zijn we al bijna twee jaar geleden mee gestart en omdat de “lesruimte” nu klaar is kunnen ook onze “buren” gaan meedoen. Deze lessen starten in de maand januari 2015. De exacte data en tijden vindt u op de mededelingenborden aan de achter- en zijkant van de woning en op deze website. Het is belangrijk dat u eerst even langskomt om nader kennis te maken en indien gewenst kunt u na de “aanmelding” een email ontvangen over de inhoud van de klassieke/authentieke Yoga- en meditatielessen, ze worden verzorgd door de stichting Om-Shanti, die hier een klein administratief secretariaat heeft.

Een aantal van de medewerkers van de Kern heeft bij deze stichting een 6 jarige opleiding voor Yoga-leraar gevolgd en enkele mensen ook nog een 4 jarige vervolgopleiding. U kunt gerust eerst een paar keer “op proef” komen om te ontdekken of onze vorm van Yoga-lessen en meditatie wel bij u past, althans als er nog plaats is.(Hatha) Yoga-lessen 2017


Januari

4  -  11  -  18  -  25

 

Februari

1  -  8  -  15  -  22

 

Maart

1  -  8  - 15 - 22 - 29

 

April

5  -  12  -  19  -  26

 

Mei

3  - 10 - 17 - 24  - 31

 

Juni

7  -  14  -  21  -  28

 

Juli

5  -  12  -  19  -  26

 

Augustus

2  -  9 - 16 - 23 - 30

 

September

6  -  13  -  20  -  27

 

Oktober

4  -  11  -  18  -  25

 

November

1  -  8 - 15 - 22 - 29

 

December 

6  -  13  -  20

 

In deze agenda zijn alle potentiële data opgenomen. Het is echter altijd mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden (ziekte, vakantie, overlijden, enz.) een bijeenkomst niet doorgaat. U krijgt dan als “deelnemer” hiervan uiteraard bericht. Tevens is het mogelijk dat de hierboven vermelde data worden gewijzigd in onderling overleg met de deelnemers.


De (Hatha) Yoga-lessen worden gegeven op de woensdagmiddag van 14.00 - 15.30 uur (met een uitloop tot 16.00 uur). De lesruimte is open vanaf 13.30 uur, u kunt dan rustig een plek zoeken en deze tijd gebruiken als een overgang tussen de meer wereldse activiteiten en verplichtingen en het moment dat u (weer) werkt aan het herstellen of bekrachtigen van uw innerlijk evenwicht. Een van de uitgangspunten van een authentieke (Hatha) Yoga-les is dat door het proces van Zelfbewustzijn, Verdieping en Verstilling automatisch Inzicht en Zelfkennis zich ontwikkelen, in de mate die u nodig heeft.

We trachten niet alleen maar de spanningen en stress te verminderen tijdens de les, we proberen u vooral te helpen met het ontdekken van de oorzaken waardoor u gespannen raakt en bijvoorbeeld uw gedachten en emoties niet meer (voldoende) vanzelf tot rust kunnen komen. Hierdoor verliest u regelmatig veel energie en soms ook uw levensvreugde. Een wekelijkse Hatha-Yoga-les kan u (een beetje) helpen om weer in evenwicht te komen en uw disharmonie te herkennen; wilt u echter aan de oorzaken werken, dan is het nodig dat u ook regelmatig thuis (Hatha) Yoga beoefent.

De (Hatha) Yoga-lessen zoals die vanuit Om-Shanti al vele jaren worden gegeven, bieden u ook de mogelijkheid om weer energetisch in balans te komen, omdat de blokkades worden herkend en verminderd door de beoefening van speciale Asana's, Krya's, Bandha's, Moedra's, Pranayama-technieken, meditaties, enz. Toch blijft ook tijdens de beoefening van al deze technieken het uitgangspunt de ontwikkeling van Zelfkennis en het openen van het Hart. Yoga is een zeer oude wetenschap (8000 jaar) en bevat onder andere een spirituele en filosofische traditie, welke tot op de dag van vandaag relevant is voor iedereen die het contact met de Bron, God of de Werkelijkheid wil herstellen, zij helpt de mens zijn levensweg te herkennen en deze met vertrouwen te kunnen gaan.

U wordt geacht uiterlijk om 13.50 uur rustig te zitten en bij voorkeur Stil te zijn. Alle lessen hebben een bepaald thema dat aan het begin van de les kort wordt uitgelegd en soms is er begeleidend materiaal, dat u kunt meenemen naar Huis.


* Op woensdag 18 en 25 maart 2015 is er een therapie dag van 9.00 tot 17.00 uur. In onderling overleg kunt u hier misschien aan deelnemen, zeker als u de (Hatha) Yoga-lessen volgt. Deze bijeenkomsten zijn de praktische uitwerking van de theorie, welke wordt gegeven tijdens de lezingen op Zondag 22 en 29 maart 2015.


* Op woensdag 27 mei 2015 zijn de mensen van de Kern een hele dag (8.00 - 22.00) Stil, maar zal de Hatha-Yoga-les gewoon doorgaan en in stilte plaatsvinden. De oefeningen zijn dan speciaal gericht op het bevorderen van de realisatie van de innerlijke Stilte, die we allemaal in ons dragen, maar door de tijdgeest vaak niet meer toegankelijk is en daarom niet gekend, terwijl deze natuurlijke staat van Zijn zo belangrijk is voor elke vorm van spirituele ontwikkeling, maar ook voor een gezonde, evenwichtige en geestelijke gesteldheid.Boven:  klik hier                        Home:  klik hier

 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • dekernalmerehout@upcmail.nl