Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Nobelhorst

 

Het gebied Nobelhorst ligt ten noorden van de wijken Vogelhorst 1 en 2. De ontwikkeling van deze nieuwe wijk is al enige jaren in volle gang.

Woensdag 1 april 2015 werd de eerste paal geslagen van de Sterrenschool door wethouder René Peters. De school gaat deel uitmaken van de Almeerse Scholengroep.

De nieuwe Huisartsenpraktijk Nobelhorst zal in de loop van de maand juni 2015 worden opgeleverd, tot die tijd zijn de huisartsen bereikbaar via de Huisartsenpraktijk de Waterlelie.

Als u meer wilt weten over de initiatieven en ontwikkelingen in Nobelhorst, kijk dan op onderstaande websites:

http://www.nobelhorst.nl
http://huisartsenpraktijk-nobelhorst.nl
http://www.smullen.nl

Website van de gemeente met informatie over de ontwikkelingen van Nobelhorst - Vogelhorst - Boshart:  http://hout.almere.nl
Update: 8 april 2019

Oproep van de Werkgroep Honden van Nobelhorst

Beste buren van Vogelhorst, Almere-Hout

De werkgroep honden van Nobelhorst is al vanaf begin 2018 bezig met het realiseren van onder andere een omheind hondenspeelveld. Helaas heeft de politiek alle plannen afgekeurd.

Nu proberen wij nogmaals een omheind hondenveld te realiseren middels een petitie (in samenspraak met Lilian Stap van de Gemeente Almere), want wonen in een nieuwbouwwijk als Nobelhorst is fijn door het omliggende bos, maar een echte veilige plek voor de honden om te rennen en te spelen is er niet.

Wij zien de wijk steeds voller worden. Dat de honden in onze wijk geen plek hebben waar zij veilig met elkaar kunnen spelen, zonder dat zij plat gereden kunnen worden door voorbij razend (bouw)verkeer vinden wij een gemis voor de wijk en het dorp van Almere, zoals de Gemeente Almere het noemt. In een dorp draait het om saamhorigheid en het zogenoemde "ons kent ons", maar dat is iets wat hier mist, maar wat wij wel kunnen creëren onder de hondenbezitters.

Buren van Vogelhorst, Almere-Hout wellicht willen jullie voor ons de petitie ondertekenen en kunnen wij een omheind hondenspeelveld realiseren voor alle honden in Nobelhorst en omstreken.

De exacte locatie in Nobelhorst weten wij nog niet, omdat wij nog aan het onderzoeken zijn waar er niet gebouwd gaat worden. Het zou namelijk zonde zijn als het veld na 1 of 2 jaar weg moet.

Alvast heel erg bedankt voor de moeite, namens de werkgroep honden van Nobelhorst.

Om naar de petitie te gaan klik hier


Update: 15 februari 2016

Zaterdag 20 februari 2016 - rondleiding door Nobelhorst.

Op zaterdag 20 februari start er om 11.00 uur een rondleiding door Nobelhorst. Vertrekpunt is de informatieschuur. Er zal wat verteld worden over ‘wat waar komt’.

De rondleiding duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Voor meer informatie: klik hier

Als je je wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hier

Jolly Le Belle
Telefoon mobiel: 06-52786204
Email: jolly@nobelhorst.nl


Update: 3 december 2015

Zaterdag 12 december 2015 - Kerstmarkt  in Nobelhorst

Het wordt Kerst in Nobelhorst en dat gaan we vieren met een Kerstmarkt op zaterdag 12 december van 11.00 tot 15.00 uur in de Buurtschuur aan de Nobellaan 13.

Op deze markt kan je shoppen, lekkere dingen eten en drinken en heel veel te weten komen over het nieuwe aanbod in Nobelhorst. Ook voor kinderen worden er activiteiten georganiseerd. Neem ze maar lekker mee!

En wil je een kraampje huren tijdens de kerstmarkt? Dat kan ook, meld je aan bij Jolly, zij vertelt je hoe het werkt.

Als je je wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hier

Jolly Le Belle
Telefoon mobiel: 06-52786204
Email: jolly@nobelhorst.nl


Update: 12 september 2015

3 Oktober Najaarsmarkt 2015 in Nobelhorst

In Nobelhorst wordt op 3 oktober 2015 een najaarsmarkt georganiseerd met kraampjes waar bewoners hun waren mogen verkopen zoals biologische producten, maar ook creatieve en zelfgemaakte producten. Iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen binnen Nobelhorst is van harte welkom.

Wij nodigen ook bouwers uit die hun ontwerpen voor de te bouwen huizen kunnen tonen. Er is informatie over koop- huur- en zelfbouwhuizen. Ook staat de buurtcoöperatie en de huisartsenpost er met een kraam.

Ook inwoners van Vogelhorst 1 en 2 kunnen een kraam reserveren; de kraam is zonder kosten, zij het dat een borg gevraagd wordt van €10,- die op 3 oktober terug betaald wordt. Voor reservering kunt u contact opnemen met de gastvrouw van de Informatieschuur Nobelhorst.

Als u zich wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hier

Jolly Le Belle
Telefoon mobiel: 06-52786204
Email: jolly@nobelhorst.nl


Update: 26 augustus 2015

Tappunt voor drinkwater in Nobelhorst.

De gemeente Almere heeft in het centrum van Nobelhorst een drinkwater tappunt geplaatst van Join the Pipe, er staan nu in totaal 6 van deze drinkwaterpunten in onze stad. Tevens is een zelfde tappunt geplaatst op het NS-station Almere-Centrum.

Met deze openbare drinkwatervoorziening ondersteunt de gemeente  het werk van Join the Pipe, een organisatie (met ANBI-status) die als doel heeft een goede verdeling van het drinkwater over de wereld te bevorderen en het gebruik van voorverpakt (miliebelastend) drinkwater tegen te gaan. Middels de verkoop van kraanwater tappunten, hervulbare waterflessen en donaties financieren zij projecten voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

De website van Join the Pipe is: http://join-the-pipe.org/nl


 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • dekernalmerehout@upcmail.nl