Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Politie - Brandweer - Veiligheid

 

Veiligheid is een onderwerp dat ons allemaal aangaat en waar we gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn. Het bepaalt in sterke mate de kwaliteit van onze woon- leefomgeving en houdt veel meer in dan het letten op losliggende stoeptegels, kapotte straatlantaarns, inbraak (pogingen) enz. Veiligheid begint en eindigt bij de burger zelf.

In de afgelopen jaren zijn er ingrijpende veranderingen in de politie organisatie geweest, zo sluiten ongeveer alle politiebureaus tussen nu en 2024. De achterliggende gedachte is hierbij is dat er meer politie op straat zal zijn en dus dichter bij de burger. 

We vermelden de belangrijkste instanties waarvan u gebruik kunt maken om uw veiligheid te bevorderen.Update: mei 2015

Let op! Oplichting met postpakketjes. (Bericht in Almere Dichtbij)
De Almeerse politie waarschuwt voor een oplichterstruc met postpakketjes;
de oplichters laten postpakketten bezorgen op een andere naam dan van de bewoner van het adres, deze pakketten worden dan later opgehaald door een jongetje. In Filmwijk, Danswijk en Muziekwijk zijn dergelijke oplichtingspraktijken al gemeld. Het advies is om direct de politie te waarschuwen als u dergelijke pakketjes aangeboden krijgt.

Voor het hele artikel, klik hier


Het landelijke alarmnummer is: 112

Dit nummer moet u gebruiken bij calamiteiten en voor het oproepen van de politie, brandweer, ambulance, enz.


Politie Almere - Basiseenheid Almere Stad
Adres: Baljuwstraat 2, 1315 HG Almere
Telefoon: 900-8844 (landelijk nummer)


Wijkagent Vogelhorst

Wijkagenten zijn het eerste aanspreekpunt bij problemen op het vlak van de openbare orde zoals sociale overlast en kleine criminaliteit in de wijk. De jeugd- en wijkagent is de schakel tussen de burger en de politie en houdt contact met andere partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt - en bewonersorganisaties.

De wijkagent voor Vogelhorst is:

Melvin Jubinata
Telefoon: 0900-8844

Werkgebied: Almere: Seizoenen- en Regenboogbuurt, Vogelhorst en Indischebuurt. Taakaccent Jeugd, betrokken bij de scholen uit de Regenboogbuurt, Eilandenbuurt, Stripheldenbuurt, Sieradenbuurt, Oostvaardersbuurt en Seizoenenbuurt.

Als u meer wilt weten over de taken van de wijkagent in het algemeen: klik hier


Openbare ruimte
Als er iets niet in orde is in de openbare ruimte, dan kunt u dat melden bij de gemeente. Te denken valt aan zaken zoals; losliggende straatstenen, een kapotte lantaarnpaal, hinderlijk overhangend groen en vandalisme.

Telefoon:14036 (gemeente Almere)
Het Digitaal Loket van de gemeente Almere is: https://loket.almere.nl/MijnLoket


Burgernet
Telefoon: 0800-0011 (gratis)

Burgernet is het lokale waarschuwingssysteem dat via spraak- of sms-berichten oproepen doet over inbraak(pogingen), beroving, vermissingen of andere bedreigende situaties in uw buurt. Iedereen boven 16 jaar kan zich aanmelden voor deze dienst. Burgernet vraagt u niet om iets doen aan de situatie, maar vooral te letten en zaken die u waarneemt inzake het ontvangen bericht te melden via het gratis telefoonnummer.

De website van Burgernet is: http://www.burgernet.nl


Amber Alert
Amber Alert Nederland is het landelijke waarschuwingssysteem dat ingezet wordt bij urgente vermissing en ontvoering van kinderen. Het systeem kan “beperkt” of “volledig” ingezet worden; het volledige zoek- en waarschuwingssysteem omvat berichten via TV, Radio, SMS, Email, Twitter, Facebook, PC-screensavers, Website banners, Apps, Reclameschermen en Snelwegborden, enz., indien het systeem in de beperkte modus wordt gebruikt dan worden slechts enkele van de mogelijkheden benut. Burgernet en is het grootste burgerparticipatie-initiatief in Nederland.

Het systeem maakt gebruik van de landelijke opsporingstiplijn van de politie:Telefoon: 0800-6070

De website van Amber Alert is: http://www.amberalertnederland.nlBoven:  klik hier                        Home:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • dekernalmerehout@upcmail.nl