Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

SMS-SOS Burenhulp

 

Sinds vele jaren gebruiken we onderling een systeem waarbij we elkaar informeren via een sms (eventueel met foto) over zaken die direct actie vragen. U kunt hierbij denken aan weggelopen huisdieren, inbraak en/of mensen die zich om onduidelijke redenen in de straten c.q. tuinen van onze woningen bevinden, mensen die binnen- of buitenshuis een ongelukje hebben gekregen en niet goed weten wat ze moeten doen, brand, lekkage, gevaarlijke (verkeers-)situaties, enz.

Uiteraard zijn we bekend met allerlei verschillende “apps” die men tegenwoordig op zijn smartphone kan installeren. We zijn hier echter geen voorstander van omdat er meestal geen enkele duidelijkheid/garantie is wat er met al de gegevens gebeurt waar de apps toegang toe willen hebben op je smartphone en we weten dat de rechten op de data meestal het verdienmodel is, waardoor het onduidelijk is wat er met de data gebeurt.

Ons systeem is simpeler maar veel effectiever. Als voorbeeld: iemand signaleert iets wat “men” direct dient te weten. Op elke gewone mobiele telefoon en smartphone is het mogelijk om favorieten en/of groepen aan te maken. Stel u signaleert iets wat men direct moet weten, u sms’t “brand in de Koekoeklaan” of “mevrouw gevallen in de Nachtegaallaan” of “vermeende inbrekers sluipen rond in de Rietgangslaan”, enz.

U sms’t dit voorval naar 06-20605354 en wij verspreiden het bericht naar alle mensen die zich bij ons hebben aangemeld en met name naar die mensen die in de directe omgeving van het incident wonen. Het melden van een situatie kan iedereen doen op elk moment, een bericht ontvangen kan alleen als u zich eerst heeft aangemeld met uw naam, mobiele telefoonnummer en adres.

Indien mogelijk kunnen we zelf enige ondersteuning geven bij het tot stand brengen van de juiste hulp door het inschakelen van 112 politie, GGD (ambulance), brandweer, of andere instellingen of personen die relevant zijn voor een bepaalde situatie. Indien er door ons actie is ondernomen krijgt u van ons een sms.

Zoals gezegd, we doen dit al vele jaren onderling en het bevalt ons uitstekend. Indien u ook onze interne noodberichten wilt ontvangen, neem dan eerst even contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

namens alle medewerkers van het OntmoetingsHuis De Kern

Petra Boumans

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • dekernalmerehout@upcmail.nl