Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Integrale Om-Shanti Yoga lessen

 

Deze lessen zijn gestart in 2013 althans in het OntmoeringsHuis de Kern en sindsdien bent u ook als buurtbewoner welkom. De exacte data en tijden vindt u ook op de mededelingenborden aan de achter- en zijkant van het pand en op deze website en in de Agenda's die aan de linkerkant van de website staan.

Het is belangrijk dat u eerst even langskomt om nader kennis te maken en indien gewenst kunt u na de “aanmelding” een email ontvangen over de inhoud van de klassieke/authentieke Yoga- en meditatielessen, ze worden verzorgd door de stichting Om-Shanti, die hier een klein administratief secretariaat heeft en ons ook nog bij andere activiteiten ondersteunt.

Een aantal van de medewerkers van de Kern heeft bij deze stichting einde jaren 80 van de vorige eeuw een 6 jarige basisopleiding voor Yoga-leraar en/of therapeut gevolgd en enkele mensen hebben ook nog een 4 jarige vervolgopleiding gedaan. Sindsdien volgen  zij een vorm van "permanente scholing", omdat een goede Yoga en Vedanta-leraar ook altijd een leerling blijft. U kunt gerust eerst een paar keer “op proef” komen om te ontdekken of onze vorm van Yoga-lessen en meditatie wel bij u past. Indien nodig zullen er nog een aantal extra lessen gestart worden, bijvoorbeeld voor mensen die fysiek beperkt zijn door de ouderdom. Er bestaat een hele serie van oefeningen die je ook kunt doen zittend op een stoel en liggend op de grond.Agenda's

In de agenda's zijn alle potentiële data opgenomen. Het is echter altijd mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden (ziekte, vakantie, overlijden, enz.) een bijeenkomst niet doorgaat. U krijgt dan als “deelnemer” hiervan uiteraard bericht. Tevens is het mogelijk dat de hierboven vermelde data worden gewijzigd in onderling overleg met de deelnemers.


De Integrale Om-Shanti Yoga-lessen worden gegeven op onder andere de woensdagmiddag van 14.00 - 15.30 uur (met een uitloop tot 16.00 uur). De lesruimte is open vanaf 13.30 uur, en we stellen het op prijs als u ruim van te voren aanwezig bent, u kunt dan rustig een plek zoeken en deze tijd gebruiken als een overgang tussen de meer wereldse activiteiten en verplichtingen en het moment dat u (weer) werkt aan het herstellen of bekrachtigen van uw innerlijk evenwicht. Een van de uitgangspunten van een authentieke  Integrale Om-Shanti Yoga-les is dat door het proces van Zelfbewustzijn, Verdieping en Verstilling automatisch Inzicht en Zelfkennis zich ontwikkelen, in de mate die u nodig heeft.

We trachten niet alleen maar de spanningen en stress te verminderen tijdens de les, we proberen u vooral te helpen met het ontdekken van de oorzaken waardoor u gespannen raakt en bijvoorbeeld uw gedachten en emoties niet meer (voldoende) vanzelf tot rust kunnen komen. Hierdoor verliest u regelmatig veel energie en soms ook uw levensvreugde.

Een wekelijkse Hatha-Yoga-les kan u (een beetje) helpen om weer in evenwicht te komen en uw disharmonie te herkennen; wilt u echter aan de oorzaken werken, dan is het nodig dat u ook regelmatig thuis en tijdens andere momenten in het dagelijks leven de Integrale - Yoga technieken beoefent, want ook hier geldt, het is veel beter om disharmonie te voorkomen dan trachten deze weer ongedaan te maken. Yoga betekent vooral het actief en bewust nemen van verantwoordelijkheid voor hetgeen je denkt, voelt en vooral ook wel of niet doet.

De Integrale Om-Shanti Yoga-lessen zoals die bij ons worden gegeven, bieden u ook de mogelijkheid om weer in balans te komen en te blijven als mens, omdat de blokkades worden herkend en verminderd door de beoefening van speciale Asana's, Krya's, Bandha's, Moedra's, Pranayama-technieken, meditaties, enz. Tijdens de beoefening van al deze technieken blijft een belangrijk uitgangspunt de ontwikkeling van uw Zelfkennis en het openen van het Hart. Immers hoe beter u uzelf leert kennen, des te gemakkelijker zult u ook situaties herkennen waarbij u spanningen opbouwt of die u emotioneel belasten en ontregelen. Het waarnemen van de ademhaling en vooral de momenten dat deze verstoord raakt is hierbij een goed hulpmiddel.

De Yoga en Vedanta-filosfie is een zeer oude wetenschap (8000 jaar) en bevat onder andere een spirituele en filosofische traditie, welke tot op de dag van vandaag relevant is voor iedereen die het contact met de Bron, God of de Werkelijkheid wil herstellen, zij helpt de mens zijn levensweg te herkennen en deze met vertrouwen te kunnen gaan. In de Om Shanti Digitale Library vindt u ruim 100.000 bestanden over onderwerpen die direct verband houden met deze wetenschap. Hier vindt u ook een overzicht van een groeiend aantal westerse wetenschappers die deze kennis inmiddels tot zich nemen en als bron van inspiratie gebruiken voor hun eigen wetenschappelijk werk.Website Overzicht: klik hier          Boven:  klik hier          Home:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl