Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

SMS - Burenhulp

0 6 - 2 0 6 0 5 3 5 4

 

Sinds vele jaren gebruiken we een simpel sms-systeem waarbij we elkaar informeren over zaken die direct soms een directe actie vragen. U kunt hierbij denken aan weggelopen huisdieren, inbraak en/of mensen die zich om onduidelijke redenen in de straten c.q. tuinen van onze woningen bevinden, mensen die binnen- of buitenshuis een ongelukje hebben gekregen en niet goed weten wat ze moeten doen, brand, lekkage, gevaarlijke (verkeers-)situaties, enz.

Uiteraard zijn we bekend met de verschillende soorten “apps” die men tegenwoordig op zijn smartphone kan installeren. We zijn hier niet echt voor, met name omdat veel ouderen nog steeds gebruik maken van een gewone mobiel. Tevens is er meestal geen enkele duidelijkheid/garantie ten aanzien van wat er precies gebeurt met alle gegevens, waar de apps toegang toe willen hebben op je smartphone. Het is bekend dat het verzamelen van de data het verdienmodel is van deze apps, waardoor het onduidelijk is wat ermee gebeurt.

U sms’t een voorval naar 06-20605354 en wij verspreiden het bericht naar alle mensen die zich bij ons hebben aangemeld en met name naar die mensen die in de directe omgeving van het incident wonen. Het melden van een situatie kan iedereen doen op elk moment, een bericht ontvangen kan alleen als u zich eerst heeft aangemeld met uw naam, mobiele telefoonnummer en adres.

We kunnen vrijwel altijd behulpzaam zijn, bij het inschakelen van de juiste hulp, bijvoorbeeld door het inschakelen van 112 politie, GGD (ambulance), brandweer, of andere instellingen of personen die relevant zijn voor een bepaalde situatie, denk inmiddels ook aan de AED-reanimatie. Indien er door ons actie is ondernomen krijgt u van ons een sms over het verloop.

Zoals gezegd, we doen dit al vele jaren onderling en het bevalt ons uitstekend. Indien u ook onze interne noodberichten wilt ontvangen, neem dan eerst even contact met ons op.Home:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl