Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Provincie Flevoland

 

Indien er belangrijke beslissingen worden genomen op provinciaal niveau, welke direct van belang zijn voor u als inwoner van Almere Hout, dan vindt u hier nader informatie en meestal een link naar de website en/of artikelen die hiervoor relevant zijn.

De website van de provincie Flevoland is: http://www.flevoland.nl/Update: 10 maart 2016

Inloopbijeenkomst - Definitief Ontwerp Waterlandseweg.

De provincie Flevoland presenteert op woensdag 16 maart 2016 het definitieve ontwerp voor de baanverdubbeling van de Waterlandseweg in Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer, Kemphaanlaan 4 - Almere.

De bijeenkomst is van 19.00u - 22.00 uur.

Meer informatie vindt u op de website van de provincie Flevoland http://www.flevoland.nl


Update: 22 november 2014

Verdubbeling Waterlandseweg in 2016

De eerste publicatiedatum van dit onderwerp is 22 augustus 2013, toch is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen, omdat deze een directe invloed hebben op de bereikbaarheid van Almere Hout in de komende maanden/jaar.

De provincie Flevoland en gemeente Almere hebben de plannen voor de verdubbeling van de Waterlandseweg in Almere gepresenteerd. De Waterlandseweg krijgt aan elke kant een rijstrook erbij. De maximumsnelheid blijft 80 kilometer per uur. De kruisingen blijven gelijkvloers met verkeerslichten en er komt een brede middenberm met veel groen. De planning is dat de provincie de Waterlandseweg in 2016 verdubbelt.

De wegverdubbeling zorgt ervoor dat er de doorstroming op deze weg ook in de toekomst met de verwachte toename van het verkeer gegarandeerd blijft. Daarnaast wordt de weg veiliger. Weggebruikers kunnen inhalen zonder op de rijbaan van tegenliggend verkeer te komen.


Brede en groene middenberm

De Waterlandseweg gaat voor het grootste deel door bosgebied. Het boskarakter van de weg gaat de provincie behouden en accentueren door een brede middenberm met bomen te plaatsen. De geleiderail wordt weggelaten. Het oostelijke deel van de weg krijgt een meer open profiel zonder beplanting op de middenberm, om aan te sluiten bij het open polderlandschap. De Merelweg wordt rechtstreeks aangesloten op de Waterlandseweg in het verlengde van de Vogelweg. De Merelweg sluit nu nog aan op de parallelweg langs de Vogelweg. In de nieuwe situatie wordt de bestaande Merelweg een fietspad en kan het landbouwverkeer gebruik maken van de nieuwe aansluiting van de Merelweg en van de Vogelweg. Op de brug van de Lange Wetering wordt een fietspad aangelegd. Dit fietspad verbindt stad en bos. Link naar artikel. 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl