Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Nieuws over Almere (Hout) en Omgeving

 

In deze rubriek vindt u allerlei informatie die van belang kan zijn voor u als inwoner van Almere (Hout) en omgeving. En zoals met alles wat we doen, staan we open voor suggesties ten aanzien van het “nieuws” dat u op dit gedeelte van de website zou willen vinden.Recent nieuws over Almere Hout (Vogelhorst - Nobelhorst) deze wordt door de gemeente Almere gepubliceerd op de website hout.almere. U vindt hier algemene informatie over wegwerkzaamheden, ondernemen, de ontwikkelingen in deze woonwijken, het bedrijventerrein, scholen, wijkteam, wijkregiseur, afvalinzameling, etc.
Voor de Website van de gemeente Almere over het Stadsdeel Almere Hout : klik hier


Er is nog een interessante webiste als u zich wilt orienteren om te gaan wonen in Almere Hout, Deze website is een initiatief van Amsterdam Woont, een samenwerkingsverband tussen woningmarktpartijen en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam. Tientallen marktpartijen en steeds meer gemeenten zijn bij Amsterdam Woont aangesloten. Via de database van Het Nieuwbouw Platform presenteren zij hun nieuwbouwaanbod en zelfbouwkavels op deze site. Mede dankzij het grote aantal partners is amsterdamwoont.nl dé nieuwbouwsite van de Metropoolregio Amsterdam.
Op deze website brengen we het aanbod van al die partijen, zowel nieuwbouwwoningen als zelfbouwkavels, bij elkaar. Ook bieden we het laatste nieuwbouwnieuws, video’s en informatie over nieuwbouwwijken of -locaties. Voor meer info klik hier


Update: 24 november 2023

Gevolgen netcongestie op het elektriciteitsnetwerk van Almere

Woningbouw in Vogelhorst voorlopig stilgelegd

Door het snelle groeien van het plaatsen van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s en daardoor het toegenomen elektriciteitsverbruik, plus het “van het gas af gaan“ van bedrijven en woningen is er verstopping op het elektriciteitsnetwerk van Almere ontstaan.

Met name het onderstation “Almere” op het bedrijventerrein Veluwsekant (nabij Autoradam) is overbelast. Daardoor kunnen per direct geen nieuwe woningen worden gebouwd. Dit treft mede de huidige woningbouw activiteiten in Vogelhorst.

Voor informatie zie onderstaande websites van de gemeente en lokale nieuwsbladen:

www.almere.nl/nieuws/nieuwsitem/gevolgen-netcongestie-rampzalig-voor-almere

www.almere.nl/vol-stroomnet

www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/58140/elektriciteitsprobleem-legt-bouw-in-groot-deel-almere-per-dir

www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/56915/speciaal-team-buigt-zich-over-stroomprobleem

www.omroepflevoland.nl/nieuws/357907/laat-bedrijven-niet-de-dupe-zijn-van-elektriciteitsproblemen-bij-woningen

www.almeredezeweek.nl/politiek/politiek/58220/almeers-elektriciteitsprobleem-niet-praten-maar-schreeuwen-Website Overzicht: klik hier            Boven: klik hier           Home:  klik hier   

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl