Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Kris Kras door Almere

 

Kris Kras door Almere 2021

Zaterdag 26 juni 2021 is het fietsevent “Kris Kras door Almere”  voor de 5e keer gehouden. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Art & Culture in samenwerking met de gemeente  Almere. Het fietsevent is voor alle deelnemers van jong tot oud, van binnen en buiten Almere, een grote belevenis, zeker in tijden van corona. Deelname is gratis.

De fietsers maakten deze keer aan de hand van een fietsroute en een stempelkaart  een tocht van ruim 20 km door Almere Hout (Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold). De route liep langs diverse lokale ondernemers en initiatiefnemers. Bij elke locatie waar gestopt werd viel iets te beleven en werd een stempel op de stempelkaart gezet. De fietsers maakten op deze manier kennis met en werden geïnformeerd over allerlei activiteiten en mogelijkheden in de wijken, zoals (kruiden)tuinen, ateliers, bed & breakfast, (land)winkels, workshops, workouts, imkerij, horeca, een muziekuitvoering, etc.
OntmoetingsHuis de Kern was deze keer ook een van de ongeveer 20 haltes, waar de fietsers afstapten om de kaart te laten stempelen.

Het was die dag gelukkig heel goed fietsweer en ruim 120 fietsers hebben ons bezocht.  De deelnemers kwamen uit allerlei wijken van Almere, zelfs enkelen uit andere provincies. Een van onze vrijwilligers was zo vriendelijk om een prachtige grote party tent ter beschikking te stellen, die schaduw bood aan de vermoeide fietser, het “stempelbureau” en de versnaperingen. Alle fietsers werden getrakteerd op water, limonade en fruit. Dat ging er goed in.

De rustpauze werd dikwijls gebruikt voor een nadere kennismaking met de mensen en activiteiten van OntmoetingsHuis de Kern en een rondleiding door het pand. Uit de gesprekken die daarbij ontstonden bleek dat er in deze tijd veel behoefte aan dialoog bestaat over zingeving, verdieping rondom de huidige tijd en levensbeschouwelijke onderwerpen. Tot onze verrassing ontmoetten we ook een aantal oude bekenden.

Bij vertrek kregen de deelnemers nog een klein presentje mee in de vorm van een pen en een notitieboekje met informatie over de Stichting OntmoetingsHuis de Kern / Om-Shanti  (klik hier). Al met al was het een geslaagde dag voor de fietsers en de vrijwilligers van OntmoetingsHuis de Kern. We hebben met veel plezier aan dit evenement meegewerkt en we hopen een aantal van de bezoekers weer te zien bij onze activiteiten in het nieuwe seizoen dat start in september 2021.

Voor meer informatie over Stichting Art & Culture  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl