Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

    Kris Kras door Almere   

 

Kris Kras door Almere 2022

De 6e editie van het fietsevent “Kris Kras door Almere” werd op zaterdag 11 juni 2022 gehouden in Almere Hout. In samenwerking met de gemeente organiseert de stichting Art Culture deze fietstochten in diverse wijken van de stad. Almere Buiten en nu ook Almere Hout zijn al verreden. U kunt nog deelnemen in de volgende stadsdelen:

Zaterdag 9 juli Kris Kras door Almere Haven
Zaterdag 3 september Kris Kras door Almere Poort

Zaterdag 24 september Kris Kras door Almere Stad

Voor deelname en inschrijven, zie de website van stichting Art Culture klik hier

Dit jaar is het thema “Groen” met natuurlijk een hint naar de Floriade Expo 2022. Aan de hand van een route- stempelkaart konden de deelnemers kennis maken met groene ondernemers en maatschappelijke initiatieven in onze wijk zoals: diverse soorten landwinkels en 2e hands kledingwinkels, stichting Stila (huisvesting voor economische thuislozen), imkerijen, kwekerijen, groene rustpunten, horeca etc. waarbij rondleidingen, workouts en workshops werden aangeboden. Evenals vorig jaar was OntmoetingsHuis De Kern een van de 16 pleisterplaatsen die werden aangedaan. Van de diverse deelnemers vernamen wij dat men verbaasd en verheugd was over de toename van verrassende initiatieven in Almere Hout waar men tot nog toe niet van op de hoogte was. Men vond het een mooie informatieve tocht op een zonnige dag met een klein windje in juni, echt fietsweer.

Ruim 100 enthousiaste fietsers hebben zich bij onze stempelpost gemeld en genoten van de aangeboden verfrissende dranken en fruit. Met in onze nabijheid de stempelpost van Schoon Almere (Bezige Buur) werden wij aangespoord om het afval te scheiden, een goede gewoonte die wij al vele jaren hebben doorgevoerd binnen onze organisatie. Een diversiteit aan fietsers heeft ons bezocht: de sportieve fietsclub, de recreatieve rijder, de sociale fietser, oude bekenden, de eenling en de levensgenieter die ternauwernood de laatste stempelpost op tijd zou halen omdat er zoveel te zien, te informeren en te genieten viel.

Velen gebruikten de rustpauze om nader kennis te maken, te genieten van de tuin en/of even binnen te lopen. Opnieuw bleek er behoefte aan een persoonlijk gesprek en serieuze gedachtewisseling rondom de huidige tijdgeest, de gebeurtenissen in het afgelopen jaar en hoe daar nu een goede omgang mee te vinden. Het begrip “pleisterplaats” werd dit jaar letterlijk vorm gegeven want de EHBO-doos moest geopend worden voor een deelnemer die eerder op de route was gevallen.

Deze fietstocht blijkt voor veel inwoners van Almere een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere delen van de stad waar men anders niet komt of nauwelijks weet van heeft. Maar ook uit andere delen van het land bleek er belangstelling te zijn voor wat er in ons woongebied allemaal plaatsvindt. Het aangeboden presentje in de vorm van een pen en een notitieboekje met informatie over de Stichting OntmoetingsHuis de Kern / Om-Shanti  klik hier  werd belangstellend meegenomen. Ook deze keer was Kris Kras door Almere(Hout) een geslaagde dag voor de deelnemers en de vrijwilligers van OntmoetingsHuis de Kern en we hopen een aantal van de bezoekers weer te zien bij onze activiteiten in 2022.

Mocht er naar aanleiding van de diverse gesprekken behoefte zijn aan een vervolg, dan kunt u contact met ons opnemen via deze website klik hier

 

Kris Kras door Almere 2021

Zaterdag 26 juni 2021 is het fietsevent “Kris Kras door Almere”  voor de 5e keer gehouden. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Art & Culture in samenwerking met de gemeente  Almere. Het fietsevent is voor alle deelnemers van jong tot oud, van binnen en buiten Almere, een grote belevenis, zeker in tijden van corona. Deelname is gratis.

De fietsers maakten deze keer aan de hand van een fietsroute en een stempelkaart  een tocht van ruim 20 km door Almere Hout (Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold). De route liep langs diverse lokale ondernemers en initiatiefnemers. Bij elke locatie waar gestopt werd viel iets te beleven en werd een stempel op de stempelkaart gezet. De fietsers maakten op deze manier kennis met en werden geïnformeerd over allerlei activiteiten en mogelijkheden in de wijken, zoals (kruiden)tuinen, ateliers, bed & breakfast, (land)winkels, workshops, workouts, imkerij, horeca, een muziekuitvoering, etc. OntmoetingsHuis de Kern was deze keer ook een van de ongeveer 20 haltes, waar de fietsers afstapten om de kaart te laten stempelen.

Het was die dag gelukkig heel goed fietsweer en ruim 120 fietsers hebben ons bezocht.  De deelnemers kwamen uit allerlei wijken van Almere, zelfs enkelen uit andere provincies. Een van onze vrijwilligers was zo vriendelijk om een prachtige grote party tent ter beschikking te stellen, die schaduw bood aan de vermoeide fietser, het “stempelbureau” en de versnaperingen. Alle fietsers werden getrakteerd op water, limonade en fruit. Dat ging er goed in.

De rustpauze werd dikwijls gebruikt voor een nadere kennismaking met de mensen en activiteiten van OntmoetingsHuis de Kern en een rondleiding door het pand. Uit de gesprekken die daarbij ontstonden bleek dat er in deze tijd veel behoefte aan dialoog bestaat over zingeving, verdieping rondom de huidige tijd en levensbeschouwelijke onderwerpen. Tot onze verrassing ontmoetten we ook een aantal oude bekenden.

Bij vertrek kregen de deelnemers nog een klein presentje mee in de vorm van een pen en een notitieboekje met informatie over de Stichting OntmoetingsHuis de Kern / Om-Shanti  klik hier. Al met al was het een geslaagde dag voor de fietsers en de vrijwilligers van OntmoetingsHuis de Kern. We hebben met veel plezier aan dit evenement meegewerkt en we hopen een aantal van de bezoekers weer te zien bij onze activiteiten in het nieuwe seizoen dat start in september 2021.

Voor meer informatie over Stichting Art & Culture  klik hierDe Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl