Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Ateliers en Galeries

 

U vindt hieronder een door ons gemaakt voorlopig overzicht van ateliers in de regio en soms ook nog van daarbuiten, die wij interessant, mooi en waardevol vinden. Het atelier waarvan wij een expositie aan het opzetten zijn staat altijd bovenaan en heeft dan ook altijd iets meer fotoruimte indien gewenst. Na enige tijd wordt deze dus vervangen door het volgende atelier en/of kunstenaar.

Een atelier is een ruimte waar de kunstenaar werkt, wat al direct het verschil van kunstbeleving aangeeft in tegenstelling tot een bezoek aan een museum, waar men passief waarneemt. In het atelier bent u in contact met de kunstenaar en is het soms mogelijk om onder zijn of haar leiding bezig te zijn met kunstuitingen, tevens is het mogelijk om het werk van de kunstenaar te kopen of een kunstwerk in uw opdracht te laten uitvoeren.

Het is mogelijk dat op kleine schaal mensen exposeren in ons pand en in de tuin, we zijn hierover in gesprek met verschillende kunstenaars. We houden u hier op de hoogte van deze ontwikkelingen.2022

Van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni
vindt voor de 26ste keer Art Laren plaats
op de Brink in Laren!

Art Laren heeft een unieke plek in de kunstwereld veroverd. Afgelopen jaar stonden de galeries in de rij om te mogen exposeren, maar de capaciteit op de historische Brink van Laren is beperkt. De witte paviljoens onder de bomen bieden een goede entourage voor de moderne en hedendaagse kunst die op deze kunstbeurs wordt gepresenteerd.

Art Laren is een initiatief van Kiwanis Club Laren en wordt georganiseerd door de Stichting Art Laren. De netto-opbrengst is bestemd voor goede doelen ten behoeve van het welzijn van kinderen.

Openingstijden Art Laren 2022:
vrijdag 10:00–22:00 | zaterdag 10:00–22:00 | zondag: 10:00–18:00 uur

Goede doel 2022
In 2022 staat Art Laren in het teken van het schooltuintjes project van de stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland-Suriname( d’ONS). In Suriname is meer dan een derde van de kinderen obese met vaak Diabetes type 2 als gevolg. Oorzaak: ongezond eten. Een oplossing: het bevorderen van het eten van meer groenten en vruchten in samenwerking met de stichting d'ONS. Dat bevorderen geschiedt door het opzetten van schooltuinen bij of nabij scholen (onder het motto: “wat je zelf kweekt en ziet groeien is lekkerder”), en voorlichting aan de kinderen en hun ouders. Buiten de stichting d’ONS wordt ook samengewerkt met de Kiwanisclub Paramaribo Centraal, twee grote zaadbedrijven in Nederland, de Surinaamse dochter-stichting van d’ONS en deskundigen van de Universiteiten in Wageningen en Paramaribo. Het project wordt tenminste twee maal per jaar gemonitord door de stichting d’ONS (waarvan een bestuurslid ook lid is van Kiwanisclub Laren) en de Kiwanisclub Paramaribo Centraal.

Voor meer informatie over Stichting Art Laren:  klik hier
Voor meer informatie over Kiwanis Club Nederland:  klik hier


Charsilks

Telefoon: 035-5240399

Charsilks toont een inspirerende collectie zijde-schilderijen met de schepping - het leven - de natuur als thema, de beeldende vormen waarmee zij inhoud aan deze concepten geeft spreken voor zich. Door de onvoorspelbare kwaliteiten van het materiaal is het schilderen op zijde een verrassend proces waar de kunstenaar zich op bijzondere wijze in heeft leren uitdrukken. Charlotte werkt in Nederland, u kunt contact met haar opnemen via het email adres dat vermeld staat op de homepage van haar website.

Schilderen op zijde
Schilderen op zijde is een techniek van laagjes en het vraagt voorbereiding en een plan. Charlotte heeft dit plan in haar hoofd alvorens zij begint. Het is prachtig om te zien hoe haar schilderijen een avontuur van kleuren, diepte, verrassingen, voorstellingen en inspiratie vertolken.

“Het fascinerende en bijzondere van schilderen op zijde is; het is als een relatie, jij doet wat en de zijde doet wat terug, er is een wisselwerking, een samenspel.

Een van de meest uitdagende aspecten van het schilderen op zijde is dit samenspel, het onverwachte, het natuurlijke vloeien van verf en kleuren als deze de stof raken. Het verdelen en mengen van pigmenten wanneer ze in contact komen met water, zoutkristallen, alcohol”.

Als Charlotte spreekt over haar kunstuitingen is zij een en al dynamiek, haar inspiratie komt uit de natuur, jeugdherinneringen van haar geboorteland Tanzania (“my Heartland”), indrukken en ervaringen die ze heeft opgedaan gedurende haar leven en reizen door de verschillende continenten op aarde. Haar werk is figuratief en abstract.

Parallel aan haar opleiding als verpleegkundige volgde zij de lessen aan het Art-lab van de betreffende universiteit in Virginia (USA) waar ze haar kunstzinnige vermogen en inspiratiebron (“Almost Heaven” - West Virginia) ontdekte en door de tijd heen bleef ontwikkelen. Tenslotte verloor ze haar hart aan de techniek “schilderen op zijde”.

Verhalen en gedichten
Naast haar werk en de beeldende kunst uit zij haar inspiratie in verhalen en gedichten, ze is hier zeer bescheiden over, af en toe is er iets gepubliceerd en sommige doeken zijn vergezeld door een gedicht.

“De natuur, de schepping: wij hebben geen controle over wat de aarde doet, er is een moment van dynamiek, van kracht, creatie waar wij geen invloed op hebben. De natuur, de planten, de dieren; wij mensen zijn niet meer dan bezoekers van de planeet, dit maakt nederig en vol verwondering”.

Glas
Charlotte beschildert glazen schalen in allerlei formaten en vormen die zij haar “tuintjes” noemt, het resultaat is een verassend spel van kleur en licht dat op allerlei manieren een aanvulling van de eigenaar kan krijgen door een kaarsje, bloemen, kleurige stenen of andere zaken die men maar bedenken kan. Steeds weer een ander beeld vormend van dit oorspronkelijke werk.

Vrij werk / werk in opdracht
Charlotte werkt bij voorkeur vrij, nu en dan doet zij wel eens werk in opdracht. Het werken op zijde heeft echter altijd iets onvoorspelbaars, en het is deze onvoorspelbaarheid die haar aanspreekt, maar het werken in opdracht ook bemoeilijkt. Je weet namelijk op voorhand nooit precies wat de uitkomst zal zijn. Echter er doen zich wel eens gelegenheden voor dat werken in opdracht toepasbaar is. Charlotte staat open voor vragen en/of een gesprek hierover. U vindt voorbeelden en meer informatie hierover op haar website, welke zij ook zelf heeft ontworpen.

De website van Charsilks is: http://www.charsilks.com


Atelier Meulenberg
Adres: Boeier 01-09
8242 CB Lelystad
Telefoon: 0320-222019


In Atelier Meulenberg zijn de beeldend kunstenaars Margot en Marius Meulenberg aan het werk. Op de website laten zij een overzicht van hun werk zien en geven informatie over de expositie geschiedenis en de plaats waar momenteel door hen geëxposeerd wordt.

Update: 18 september 2015

Tevens heeft Marius een archeologische verzameling waarin onder andere een bezielde figuratieve vuursteen met gegraveerde symbolen; het beeldje van Sint Geertruid.

De website van Atelier Meulenberg is: http://www.ateliermeulenberg.nl

Voor de expositie in De kern: klik hier

Voor informatie beeldje Sint Geertruid: klik hier


Kunst en Meer
Adres: Schepenveld 40
3891 ZK Zeewolde
Telefoon: 036-5234703
Mobiel: 06-22071710

In dit atelier van de kunstenaar Gonny Geurts werkt zij onder andere aan schilderijen; voornamelijk met acryl en inkt op diverse ondergronden en maakt objecten met diverse materialen. Zij laat zich inspireren door muziek en poëzie. In het atelier geeft zij diverse cursussen.

Update: 5 mei 2016

Vanaf mei kun je in Atelier Kunst en Meer losse lessen tekenen, schilderen en experimenteren volgen onder leiding van Gonny Geurts. Gonny geeft teken- en schilderles aan eigenwijze mensen die ze volgt in hun creatieve ontwikkeling. Met haar praktische suggesties wordt het schilderij een exclusief en persoonlijk kunstwerk.

Voor meer informatie kijk op de website van het atelier.

De website van Kunst en Meer is: http://kunstenmeer.nl


Go4Art
Adres: Hollandse Hout 296
8244 GN Lelystad
Telefoon: 0320-228899

In 2002 opende Gô Florès in huis haar atelier en vanaf 2007 schildert en exposeert zij in dit tuinhuis, in haar sfeervolle tuin worden de beelden van vier Flevolandse kunstenaars in wisselende opstelling getoond. De website van Go4Art is: http://www.go4art.nl


Alosery Art Gallery
Adres: Marktstraat 22
1354 LG Almere
Telefoon: 036-5401360

Sinds 1999 biedt Alosery Art Gallery hedendaagse kunst in diverse disciplines en uiteenlopende stijlen van nationaal en internationaal bekend staande kunstenaars. In de galerie zijn de kunstwerken van wisselende samenstelling bijeen en kunt u bij het overwegen van een aankoop het gewenste kunstwerk eerst thuis bekijken voordat u het definitief koopt.

De website van Alosery Art Gallery is: http://www.aloseryart.nl


Atelier A93 - Franny Thonhauser
Adres: Ambachtsmark 93
1355 EH Almere
Telefoon: 06-15435555

Atelier A93 is het atelier van beeldend kunstenaar Franny Thonhauser, zij maakt er haar eigen werken, daarnaast geeft zij begeleiding aan mensen met een beperking en biedt hen een creatieve dagbesteding. Ze beeldhouwt in verschillende steensoorten en werkt  met allerlei andere materialen, van afgedankte spullen maakt zij nieuwe dingen.

De website van Atelier A93 is: http://www.ateliera93.nl

De website van Franny Thonhauser is: http://www.frannythonhauser.nl


XL De Ateliers
Ades: De Amstel 58-60
8253 PC Dronten
Telefoon: 0321-336304

XL De Ateliers verhuurt ruimte aan bedrijven, instellingen en initiatieven op het gebied van creatieve industrie, kunst en cultuur, het is bedoeld als een inspirerende omgeving en werkplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Men kan er actief deelnemen aan kunstprojecten en met de kunstenaars in contact komen of zelf naar buiten treden met eigen werk.

XL De Ateliers heeft momenteel 8 werkgroepen die zelfstandig activiteiten organiseren.

De website van XL De Ateliers is: http://www.xldeateliers.nl


Ella-art
Adres: Lemsterweg 81
3891 CR Zeewolde
Telefoon: 036-5222459
Mobiel: 06-10551355

In dit atelier werkt Ella Steenmeijer. Bekend zijn haar kleurrijke werken, geschilderd op een transparante ondergrond. De laatste tijd ligt de focus op bomen; geschilderde doeken met olieverf en heeft ze de stichting Virtueel Koningsbos opgericht. Ze geeft cursussen en bedrijfstrainingen en probeert één keer per jaar een expositie te organiseren van haar vrije werk. Af en toe schildert Ella een collectie unieke zijden shawls.

De website van Ella-Art is: http://www.ella-art.com

De website van Atelier Moi/ella is: http://www.capushawl.nl

De website van de stichting Virtueel Koningsbos is: www.virtueelkoningsbos.nl


Atelier Corrie Goldhoorn
Adres: Kerkstraat 24a
1404 HJ Bussum
Mobiel: 06-21526634

Corrie Goldhoorn heeft zich als kunstenaar door de tijd heen ontwikkeld door zich met verschillende richtingen, technieken en onderwerpen bezig te houden. Op de website laat zij een deel van haar werk zien, haar passie ligt in het portret schilderen, tevens geeft zij lessen en workshops in haar atelier of op locatie.

De website van Atelier Corrie Goldhoorn is: http://www.corriegoldhoorn.nl


Atelier ‘82
Adres: Brinklaan 6-10
1404 ES Bussum
Mobiel: 06-24526701

In Atelier ‘82 werkt Pieter Hoetmer als meubelmaker, houtbewerker en schilder, op zijn website  toont hij  zijn schilderijen en grote collectie boomstammeubels voor binnen en buiten, daarnaast vindt u beelden en woonaccessoires zoals schalen, plantenbakken, lampen en nog veel meer van zijn hand.

De website van Atelier ‘82 is: http://www.atelier82.nl


Atelier - Galerie Ton de Kruijk
Adres: Landstraat 107
1404 JH Bussum
Telefoon: 035-6932377

In Atelier - Galerie Ton de Kruijk exposeert en werkt de kunstenaar zowel vrij als in opdracht (portret schilderen) en geeft cursussen en workshops. De kunstenaar werkt zonder voorstudie direct op de ondergrond, in lagen en fases komt het uiteindelijke werk tevoorschijn, metamorfose en vergankelijkheid is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.

De website van Atelier - Galerie Ton de Kruijk is: http://www.tondekruijk.nl


Rijk van Assen
Zuiderzeestraatweg 643
8094AR Hattemerbroek
Telefoon: 038-3763078

De veelzijdige beeldend kunstenaar Rijk van Assen maakt beelden in hout, steen, beton en brons, voor binnen en buiten in figuratieve, organische en abstracte vormen.

De website van Rijk van Assen is: http://www.beeld-rijk.nl


Atelier de Guldenhof

Baarn
Telefoon: 035-541872
Mobiel: 06-25000429

 

Dit atelier toont de beelden van kunstenaar Ria Nijhof, zij maakt abstract-figuratieve beelden van klei met glazuur, veel van haar beelden worden in brons gegoten. Daarnaast geeft zij in haar atelier cursussen, een keer per jaar organiseert ze in het atelier een verkoopexpositie van haar werk en dat van haar leerlingen.

De website van Atelier de Guldenhof is:  http://www.atelierdeguldenhof.nl


Atelier Wilma
Adres: Energieweg 8a
1271 ED Huizen
Mobiel: 06-51221578

In dit atelier werkt de beeldend kunstenaar Wilma Jansen, zij maakt kleurige keramische beelden en schilderijen in gemengde technieken, zowel figuratief als abstract, er is maar een klein gedeelte van haar werk op de website te zien. Regelmatig worden in het atelier workshops boetseren gegeven.

De website van Atelier Wilma is: http://www.atelier-wilma.nl 


Atelier Jim de Valk
Adres: Kampweg 28
8255 AN Swifterbant
Mobiel: 06-25515264

Atelier Jim de Valk ontwerpt en realiseert meubels, interieurs en houdt zich bezig met bouwkunst, na zijn werkervaringen op diverse architectenbureaus heeft hij in 2010 zijn eigen atelier opgericht. Schoonheid, bruikbaarheid en plezier staan centraal bij dit atelier.

De website van Atelier Jim de Valk is: http://www.jimdevalk.nl


Airbrush Atelier De Duiventil
Adres: Kofschip 12
8223 EZ Lelystad
Mobiel: 06-21470176

In dit atelier werkt Bas van Duyvenbode, hij maakt airbrush schilderingen op verschillende ondergronden. Op de website staat tevens een summiere uitleg over deze techniek.

De website van Airbrush Atelier De Duiventil is: http://www.airbrush-de-duiventil.nlBoven:  klik hier                        Home:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl