Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

De Wijkagent

In de afgelopen jaren zijn er ingrijpende veranderingen in de politie organisatie geweest, zo sluiten ongeveer alle politiebureaus tussen nu en 2024. De achterliggende gedachte hierbij is dat er meer politie op straat zal zijn en dus dichter bij de burger. 

De wijkagent werkt aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent het eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Hij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet hij wat er speelt in de wijk en kan hij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Indien nodig kan de wijkagent contact opnemen met de gemeente, woningbouwverenigingen en andere instanties om de in de wijk aanwezige problemen te bespreken. Zo weten alle partijen wat er aan de hand is. Samen met u zorgen zij voor de veiligheid in uw wijk of buurt.


De Wijkagent voor Almere Hout

Met ingang van oktober 2019 is er een nieuwe wijkagent gekomen, dit is de heer Mark Croese. Zijn werkgebied betreft Nobelhorst, Vogelhorst, Oosterwold en de Kemphaan en hij valt onder de regio Politie, Midden-Nederland,  binnen het team Almere Buiten en Hout.


Hij is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844


Het bureau "Politie Almere Giraffeweg" is zijn basis.
Giraffeweg 7-9, 1338 EH Almere
Postbus 8300, 3503 RH Utrecht
Telefoon: 0900-8844


Veiligheid is een onderwerp dat ons allemaal aangaat en waar we gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn. Het bepaalt in sterke mate de kwaliteit van onze woon- leefomgeving en houdt veel meer in dan het alleen maar letten op losliggende stoeptegels, kapotte straatlantaarns, inbraak (pogingen) enz. Veiligheid begint en eindigt bij het gedrag en de oplettendheid van de burger.


Als u meer wilt weten over de taken van een wijkagent: klik hier


Als u meer wilt weten over de Politie - Brandweer - Veiligheid: klik hier        Website Overzicht: klik hier          Boven: klik hier          Home: klil hier

 

De Kern OntmoetingsHuis
© 2024 De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl