Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

    De Werkgroep Vertalen   

 

Houdt u van taal en vertalen, dan is deze werkgroep misschien iets voor u. Sinds vele jaren worden er vanuit de stichting Om-Shanti vertaalwerkgroepen geïnitieerd; het gaat dan om het vertalen van bestaande Engelse boeken in het Nederlands en meestal eigen materiaal in het Engels.

Dit is een arbeidsintensief, maar ook verhelderend proces dat ons met name dwingt de teksten werkelijk te begrijpen. Het gaat doorgaans om existentiële literatuur, authentieke Yoga-teksten, boeken over gezondheid, psychologie of filosofie, stervensbegeleiding, ethiek, enz. Het meeste materiaal komt uit een bijzondere eigen bibliotheek dat anders maar voor een kleine groep mensen toegankelijk is. De vertaalgroepen staan altijd open voor nieuwe vrijwilligers.

De vertaalwerkgroep is een van de oudste werkgroepen van de Stichting Om-Shanti en is gestart in 1989, met tussenpozen hebben we Sanskriet - Nederlands en Engels - Nederlands en Nederlands - Engelse geschriften, boeken, artikelen enz. vertaald.

Tevens vertalen we de briefwisseling met allerlei universiteiten in het buitenland en de teksten van de Om-Shanti website.



Upgrade: 29-05 2022

Dringende Oproep

Wegens ziekte zoeken wij iemand die vrij zelfstandig spiritueel, filosofisch, psychologisch vertaalwerk wil meehelpen vertalen. Voor aanmelden en/of meer informatie kunt u contact met ons opnemen  klik hier


De werkgroep vertalen

komt samen op:

Maandagmiddag van 13.30 - 15.00 uur, de werkruimte is open vanaf 13.00 uur.

Dinsdagochtend van 10.00 - 11.30 uur, de werkruimte is open vanaf 09.30 uur.

Het is echter altijd mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden (ziekte, vakantie, overlijden, enz.) een bijeenkomst niet doorgaat. U krijgt dan als “deelnemer” hiervan uiteraard bericht. Tevens is het mogelijk dat de hierboven vermelde dagen en tijden worden gewijzigd in onderling overleg met de deelnemers.

De werkzaamheden bestaan niet alleen uit de twee bijeenkomsten maar ook uit het voorbereidend werk dat de mensen thuis kunnen (moeten) doen. Wilt u helpen met het vertalen, neem dan even contact op voor een nadere kennismaking.


Update: 18-02-2021

In verband met de maatregelen van de overheid ten gevolge van de Covid-19 pandemie zijn wij helaas tijdelijk met deze activiteit gestopt. Als u deelnam aan deze werkgroep krijgt u vanzelfsprekend bericht wanneer we weer verder gaan.


Update: 05-02-2015

De info brochure van de stichting Om-Shanti wordt deze periode vertaald.


Update: 22-11-2014

De vertaalwerkgroep heeft besloten om de website van Om-Shanti in het Engels te gaan vertalen. We zoeken nog mensen die goed zijn in de Engelse taal en tijd en zin hebben om te helpen met het vertaalwerk.


Update: 12-11-2014

De vertaalwerkgroep komt pas weer 19 januari 2015 bij elkaar gezien de drukte in de maand december.



Website Overzicht: klik hier            Boven: klik hier            Home:  klik hier 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl