Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Het vrijwilligerswerk (vraag en aanbod)

 

Dit project is inmiddels opgestart en steeds meer mensen melden zich aan, hierdoor wordt het gemakkelijker om tot een goede “match” te komen, toch kunnen we nog meer mensen gebruiken! Overweeg het eens, of u niet wat vrije tijd over hebt voor uw buurtgenoten/medemensen en kom langs om u nader te oriënteren. We maken gebruik van een intakeformulier en begeleidingsmateriaal dat in de loop der jaren is ontwikkeld door de stichting Om-Shanti en is aangepast voor de situatie van de Kern in Almere Hout. De onderwerpen waarvoor we kunnen “bemiddelen” zijn onder andere boodschappen doen, tuinwerk, administratie, strijken, wandelen, kleine klusjes, vervoer, oppassen, computerwerk, reizen, gesprekken, koken, voorlezen, hond uitlaten, winkelen, theater, film, museum bezoek, enz.Vrijwilligers gevraagd voor het Indexeren (het in kaart brengen van de inhoud)
van (wetenschappelijke) artikelen

Stichting Om-Shanti heeft in de loop der jaren een groot aantal onderzoeken en artikelen verzameld van gerenommeerde internationale instituten, research-centra, universiteiten en klassieke Yoga organisaties, samen met hun eigen onderzoek over diverse onderwerpen met betrekking tot Yoga, Gezondheid, Filosofie, Spiritualiteit, Psychologie en dergelijke.

Wij zijn bezig met het indexeren van een gedeelte van deze artikelen om deze ook in Nederland in het (wetenschappelijke) gezondheidscircuit toegankelijk te maken en zoeken op korte termijn uitbreiding van de groep vrijwilligers die zich bezighoudt met de artikelen over Pranayama (een Hatha-Yoga techniek) in relatie tot cardiologische afwijkingen, longfunctie verstoringen, angsten, paniekaanvallen, concentratie verlies, enzovoort.

Een uitgewerkte instructie is aanwezig en dient als leidraad voor het invullen van een formulier zodat de gevraagde informatie later gemakkelijk ingevoerd kan worden in onze database. Het doel van deze database is het toegankelijk maken van de duizenden (wetenschappelijke) artikelen en uiteindelijk zal al het materiaal beschikbaar komen voor de verschillende geledingen in de gezondheidszorg (huisarts, gezondheidscentra, specialisten, ziekenhuizen, psychiatrie, psychologie, enzovoort) en waar relevant voor allerlei organisaties op het gebied van religie en spiritualiteit. Tevens zal een gedeelte van dit materiaal ook via de Om-Shanti website toegankelijk zijn.

Het materiaal is in het Engels, kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. Er is 1 à 2 keer per week een intern overleg en tevens kan er thuis op een computer worden gewerkt

Als u geïnteresseerd bent en meer wilt weten over wat dit (vrijwilligers)werk precies inhoudt, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier op deze website maar u kunt ons ook bellen op 036-5402879 of 06-20605354.  zie ContactHome:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl