Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

De Landelijke Burendag

 

Update: 29 september 2016

Update: 30 september 2018

Update: 28 september 2017

Update: 30 september 2016


Update: 27 september 2015

Beste buurtbewoners,
Het was een hele leuke en gezellige dag waarop we met veel buurtgenoten (opnieuw) hebben kennis gemaakt, er waren leuke en diepgaande gesprekken en wederzijdse uitwisseling van gedachtegoed. Het was hartverwarmend om te merken dat zoveel buurtgenoten reageerden met hun komst op de uitnodiging om elkaar nader te ontmoeten. Deze dag heeft ons bemoedigd om ook volgend jaar weer een ontmoeting op de Landelijke Burendag te organiseren.

Men was geïnteresseerd in de lezingen-cyclus; daarover zullen we op de website blijven publiceren.

Met vriendelijke groeten namens alle medewerkers en betrokkenen
van
OntmoetingsHuis De Kern

ps. uiteraard blijft ons aanbod voor de 6 gratis sessies voor trauma-verwerking van kracht.


Update: 24 september 2015

Het wordt vast gezellig aanstaande zaterdag met zulke spontaan aangeboden helpende handen.


Update: 21 september 2015

Beste buurtbewoners,
Gisteren hebben we ter ondersteuning van onderstaande uitnodiging een aantal affiches opgehangen in de wijk en op de mededelingenborden bij de brievenbussen. Vandaag ontdekten we dat deze affiches weggehaald en van het mededelingenbord verwijderd zijn.

Wij vinden dit een overspannen reactie op een Landelijk evenement dat maar een keer per jaar plaatsvind. We vragen nooit uw aandacht op deze manier (slechts één keer per jaar) en er vinden tientallen evenementen in de verschillende wijken van Almere plaats op die dag. We willen vooralsnog niet weten waar deze reactie voor staat. Helaas hebben we dit gedrag gemeld bij de wijkagent.

Vandaag hebben we de affiches opnieuw opgehangen met een extra tekst om ze a.u.b. te laten hangen (uiteraard halen we ze aanstaande zaterdag weer keurig weg) en we verzoeken de affiches-hater zijn/haar woede een paar dagen op te schorten indien mogelijk. Mocht dat niet lukken dan kunt u met ons “trauma-verwerkingsteam” contact opnemen voor een aantal gratis sessies.

We herinneren u aan het feit dat deze week de Nationale Week tegen Pesten wordt gehouden, of heeft u daar ook geen boodschap aan?

Voor nadere informatie en de pestcheck klik hier

PS: wat vindt u van ons spandoek ?

 

UITNODIGING

Zaterdag 26 September 2015

van 10.00 tot 17.00 uur

LANDELIJKE BURENDAG

 

Beste buurtbewoner(s),

Wij, de bewoonster en gebruikers van het pand aan de Koekoeklaan 2, nodigen U bij deze uit om verder te gaan met een nadere kennismaking tijdens de Landelijke Burendag op 26 september 2015. U kunt dan tevens informatie krijgen over het “interne” les- en lezingen “programma” waar u als buurtbewoner gebruik van kunt maken tijdens de komende maanden. Ter illustratie van de inhoud van de lezingen draaien er de hele dag door films in de verschillende ruimtes, met achtergrond informatie over de onderwerpen.

Deze zijn onder andere: - wat is een goede stervensbegeleiding, - wat betekent de dood van  het fysieke lichaam, - bestaat reïncarnatie, - overeenkomsten en verschillen tussen levensbeschouwelijke stromingen en de praktische relevantie voor de bewust levende mens, - wat is meditatie precies, - bestaat de ziel en wat is deze dan, - waarom is lachen (ook een kleine glimlach) zo gezond, - hoe ontdek je de zin van je leven, - waarom is er lijden, wat is Yoga, enz. Het zijn allemaal “zware” onderwerpen, maar ze worden besproken met humor dat onontbeerlijk is voor een harmonieus innerlijk leven en zullen je geest hopelijk verlichten en het leven draaglijker, begrijpelijker en zinvoller maken.

De jaarlijkse Landelijke Burendag lijkt ons nog steeds een gepast moment om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten en te horen of we tijdens onze oude dag, nog iets voor u kunnen beteken op basis van onze werk- en levenservaring die we graag ten dienste stellen aan onze buren. Uiteraard is er een drankje en iets lekkers te eten, en hoeven de gesprekken niet alleen maar over de hiervoor genoemde onderwerpen te gaan, er is immers nog zoveel meer de moeite waard om met elkaar te delen. Er is tevens iemand aanwezig van de stichting Om-Shanti die onze lezingen zal verzorgen.

Namens alle betrokkenen
van
het “OntmoetingsHuis De Kern”Boven:  klik hier                        Home:  klik hier 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl