Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Update - AED - Corona

 

Aangezien er regelmatig ontwikkelingen zijn die niet altijd duidelijk zijn in hun consequentie, zullen we u op deze plek op de website regelmatig informatie hierover geven. We oriënteren ons daarbij op de aanbevelingen van de wetenschappelijke raad van de Nederlandse Reanimatieraad, het RIVM, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland.Update - AED - Corona (7)


Update: 30 november 2021

Eigen inschatting hulpverlener
De afgelopen periode zijn de reanimatierichtlijnen al meerdere keren aangepast vanwege corona. Het geeft verwarring om bij elke opleving van het virus de reanimatierichtlijnen aan te passen.

Daarom hebben de Nederlandse Reanimatie Raad, Ambulance Zorg Nederland, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancezorg en HartslagNu besloten om met een advies te komen dat uitgaat van het eigen inschattingsvermogen van de hulpverlener om hun eigen afwegingen te maken, zoals ben ik gevaccineerd, welke risico’s wil ik lopen en betreft het een bekende.
Voor overige aandachtspunten en aanbevelingen in de huidige periode  klik hier


Update - AED - Corona (6)


Update: 1 juni 2021

Vanaf nu worden alle burgerhulpverleners van 70 jaar en ouder weer gealarmeerd bij een hartstilstand in de buurt. Eerder werden zij uitgesloten van reanimatiemeldingen in verband met het risico op een ziekenhuisopname, ernstige complicaties en zelfs overlijden door het coronavirus. Nu deze groep mensen bijna volledig is gevaccineerd, behoren zij in principe niet meer tot een risicogroep. Er gelden nog wel aangepaste richtlijnen in verband met de huidige corona-besmettingen.

Voor de aangepaste richtlijnen  klik hier
Voor de actuele (nieuwe) richtlijnen klik hier


Update - AED - Corona (5)


Update: 10 oktober 2020

Vanwege de toenemende coronabesmettingen zijn de richtlijnen voor burgerhulpverleners weer aangescherpt. Bij elke reanimatie is weer het advies om de covid-19 richtlijn te volgen.

Voor de actuele richtlijnen klik hier
Voor het volledige advies van de Nederlandse Reanimatieraad klik hier


Update - AED - Corona (4)


Update: 25 juni 2020

Eerder opgestelde richtlijnen voor burgerhulpverleners zijn versoepeld
De richtlijnen zijn opgesteld door de Nederlandse Reanimatieraad, HartslagNu, de Nederlandse Vereniging voor Medisch Managers Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland in overleg met het RIVM. Het Ministerie van VWS heeft deze richtlijnen onderschreven.

Voor de actuele richtlijnen klik hier
Voor het volledige advies van de Nederlandse Reanimatieraad klik hier


Update - AED - Corona (3)


Update: 22 mei 2020

Naar aanleiding van een vraag over reanimatie tussen huisgenoten:
zie pagina Vragen - AED klik hier


Update - AED - Corona (2)


Update: 8 april 2020

De richtlijnen voor tijdens een reanimatie zijn in overleg met de wetenschappelijke raad van de Nederlandse Reanimatieraad, het RIVM, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland opnieuw aangescherpt.

Voor de actuele richtlijnen klik hier


Update - AED - Corona (1)


Update: 28 maart 2020

Advies en maatregelen voor burgerhulpverleners

De COVID-19 pandemie die nu ook Nederland in volle hevigheid heeft getroffen, heeft bij HartslagNu geleid tot nieuwe richtlijnen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Meer informatie over de belangrijkste maatregelen bij reanimatieoproepen in relatie tot het coronavirus klik hier

 

Voor actuele informatie betreffende de richtlijnen van HartslagNu.nl klik hierWebsite Overzicht: klik hier            Boven: klik hier            Home:  klik hier     

 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl