Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Nobelhorst

 

Het gebied Nobelhorst ligt ten noorden van de wijken Vogelhorst 1 en 2. De ontwikkeling van deze nieuwe wijk is al enige jaren in volle gang. Als u meer wilt weten over de initiatieven en ontwikkelingen in Nobelhorst, kijk dan op onderstaande websites:

Algemeen: klik hier

Huisartsenpraktijk: klik hier

Basisschool Het Universum: klik hier

Ecologische Basisschool De Verwondering: klik hier

Website gemeente over Nobelhorst, Vogelhorst en Boshart:  klik hier

Als u wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hierUpdate: 18 september 2021

Najaarsnieuws van Nobelhorst

Nobelhorst is een pilot project van de Gemeente Almere waarop De Leidraad Duurzame Gebiedsontwikkeling van toepassing is. Dit betekent bijvoorbeeld de wens om extra veel bomen in de openbare ruimte te plaatsen voor koele plekken. Dat is een prachtige ambitie en er wordt hard aan gewerkt. De uitwerking van de ontwerpen voor de projectmatige huizen neemt door aanpassing in regelgeving meer tijd in beslag dat wij vooraf hebben ingeschat.

Ook de website van Nobelhorst krijgt een compleet nieuw jasje. De nieuwe Nobelhorst huisstijl is fris en modern en sluit helemaal aan op onze ambities voor de toekomst. Binnenkort volgt de feestelijke introductie.

Het nieuwe maiswandelpad

Met de opening van het nieuwe maiswandelpad heeft Nobelhorst er een sportieve activiteit bij. De ingang ligt op de kruising Marie Curielaan/Enrico Fermistraat. Het nieuwe pad is dankzij een duidelijke route veilig en vrij toegankelijk voor het publiek. Zeker even uitproberen dus dit spannende, nieuwe wandelpad voor jong en oud dat in ieder geval tot eind september te lopen is.

Voor actuele informatie: klik hier


Update: 08 april 2020

De nieuwe dorpskrant (2021) van Nobelhorst is uit!

De jaarlijkse Dorpskrant van Nobelhorst is weer uit, met een terugblik en een vooruitblik op de ontwikkeling van de buurtschappen en samenwerkingspartners. Evenals allerlei  andere nieuwtjes en meldingen omtrent de sociale samenhang van dit gebied. Begin april ontvangen alle bewoners deze krant thuis maar is via onderstaande link ook digitaal te lezen.

Voor de digitale Dorpskrant 2021 Nobelhorst: klik hier


Update: 22 juni 2020

Hondenspeelveld Nobelhorst geopend

De werkgroep Hondenspeelveld Nobelhorst en de gemeente hebben samen een hondenspeelveld in Nobelhorst gerealiseerd. Het speelveld is op 9 juni 2020 door enkele blijde hondenbezitters (informeel) geopend. Per overeenkomst is vastgelegd dat de werkgroep het veld schoon en in goede staat houdt en zorgt voor de inrichting. De gemeente maait het veld. De officiële opening zal op een later tijdstip volgen, de honden kunnen nu al veilig spelen daar. Op de facbookpagina Hondenspeelveld Nobelhorst vondt u meer informatie.


Update: 22 juni 2020

Informatieschuur Nobelkorst weer geopend

Sinds vrijdag 19 juni 2020 is de informatieschuur weer geopend conform de normale openingstijden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je bezoek aan de informatieschuur veilig kan verlopen.

Voor actuele informatie: klik hier


Update: 26 maart 2020

Informatieschuur Nobelkorst voorlopig gesloten

Gezondheid staat altijd voorop. Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus (COVID-19) en de onzekerheid over het verloop ervan, zien wij ons genoodzaakt bepaalde maatregelen te nemen. Dit om ieders gezondheid te waarborgen.

De informatieschuur in Nobelhorst is in ieder geval tot en met 1 juni gesloten. Heb je een vraag over wonen in Nobelhorst? Stel deze dan digitaal of telefonisch aan Jolly.

Zorg goed voor elkaar en jezelf en we hopen iedereen snel weer te kunnen verwelkomen in Nobelhorst.

Voor actuele informatie: klik hier


Update: 18 januari 2020

De nieuwe dorpskrant van Nobelhorst is uit!

Eén keer per jaar brengt de website 'Nobelhorst' een nieuwe dorpskrant uit waarin je meegenomen wordt door Nobelhorst. In de nieuwe editie van de dorpskrant maak je onder andere kennis met enthousiaste buurtbewoners, lokale ondernemers, toffe initiatieven, de buurtschappen én de nieuwe buurtjes. De krant is op te halen in de Informatieschuur, maar ook digitaal te lezen.

Voor de digitale Dorpskrant Nobelhorst: klik hier


Update: 16 november 2019

Sinterklaasintocht en - markt

Op zaterdag 30 november komen Sint en zijn Pieten naar Nobelhorst! Rond 12 uur komen ze aan bij basisschool Het Universum. Kinderen kunnen op de foto met Sint en Piet en ontvangen allemaal een presentje. Om het bezoek van Sint nog feestelijker te maken, is er deze dag ook van alles te doen!
Zo is er van 10.30 - 14.00 uur een overdekte Sintmarkt, kunnen kinderen hun Pietendiploma halen en zijn er verschillende knutselactiviteiten.

Voor meer informatie: klik hier


Update: 30 september 2019

Start verkoop De Houtwal fase 2
De Houtwal wordt het eerste gasloze buurtje van Nobelhorst.
Je bent hier dus helemaal klaar voor de toekomst!

Op zaterdag 5 oktober gaan om 14.00 uur 34 aankleedhuizen in verkoop, waarvan 26 rijhuizen en 8 twee-onder-een-kaphuizen.
Voorafgaand aan de start verkoop van de laatste aankleedhuizen in De Houtwal organiseren we een gezellige binnenkijkroute Kijk tussen 11.00 en 14.00 uur binnen bij verschillende aankleedhuizen en huizen op zelfbouwkavels in Nobelhorst.

Huidige aanbod huizen in Nobelhorst: klik hier

Toekomstige aanbod huizen in Nobelhorst: klik hier


Update: 8 april 2019

Oproep van de Werkgroep Honden van Nobelhorst

Beste buren van Vogelhorst, Almere-Hout

De werkgroep honden van Nobelhorst is al vanaf begin 2018 bezig met het realiseren van onder andere een omheind hondenspeelveld. Helaas heeft de politiek alle plannen afgekeurd.

Nu proberen wij nogmaals een omheind hondenveld te realiseren middels een petitie (in samenspraak met Lilian Stap van de Gemeente Almere), want wonen in een nieuwbouwwijk als Nobelhorst is fijn door het omliggende bos, maar een echte veilige plek voor de honden om te rennen en te spelen is er niet.

Wij zien de wijk steeds voller worden. Dat de honden in onze wijk geen plek hebben waar zij veilig met elkaar kunnen spelen, zonder dat zij plat gereden kunnen worden door voorbij razend (bouw)verkeer vinden wij een gemis voor de wijk en het dorp van Almere, zoals de Gemeente Almere het noemt. In een dorp draait het om saamhorigheid en het zogenoemde "ons kent ons", maar dat is iets wat hier mist, maar wat wij wel kunnen creëren onder de hondenbezitters.

Buren van Vogelhorst, Almere-Hout wellicht willen jullie voor ons de petitie ondertekenen en kunnen wij een omheind hondenspeelveld realiseren voor alle honden in Nobelhorst en omstreken.

De exacte locatie in Nobelhorst weten wij nog niet, omdat wij nog aan het onderzoeken zijn waar er niet gebouwd gaat worden. Het zou namelijk zonde zijn als het veld na 1 of 2 jaar weg moet.

Alvast heel erg bedankt voor de moeite, namens de werkgroep honden van Nobelhorst.

Om naar de petitie te gaan klik hier


Update: 15 februari 2016

Zaterdag 20 februari 2016 - rondleiding door Nobelhorst.

Op zaterdag 20 februari start er om 11.00 uur een rondleiding door Nobelhorst. Vertrekpunt is de informatieschuur. Er zal wat verteld worden over ‘wat waar komt’.

De rondleiding duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Als je je wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hier

Jolly Le Belle
Telefoon mobiel: 06-52786204
Email: jolly@nobelhorst.nl


Update: 3 december 2015

Zaterdag 12 december 2015 - Kerstmarkt  in Nobelhorst

Het wordt Kerst in Nobelhorst en dat gaan we vieren met een Kerstmarkt op zaterdag 12 december van 11.00 tot 15.00 uur in de Buurtschuur aan de Nobellaan 13.

Op deze markt kan je shoppen, lekkere dingen eten en drinken en heel veel te weten komen over het nieuwe aanbod in Nobelhorst. Ook voor kinderen worden er activiteiten georganiseerd. Neem ze maar lekker mee!

En wil je een kraampje huren tijdens de kerstmarkt? Dat kan ook, meld je aan bij Jolly, zij vertelt je hoe het werkt.

Als je je wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hier

Jolly Le Belle
Telefoon mobiel: 06-52786204
Email: jolly@nobelhorst.nl


Update: 12 september 2015

3 Oktober Najaarsmarkt 2015 in Nobelhorst

In Nobelhorst wordt op 3 oktober 2015 een najaarsmarkt georganiseerd met kraampjes waar bewoners hun waren mogen verkopen zoals biologische producten, maar ook creatieve en zelfgemaakte producten. Iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen binnen Nobelhorst is van harte welkom.

Wij nodigen ook bouwers uit die hun ontwerpen voor de te bouwen huizen kunnen tonen. Er is informatie over koop- huur- en zelfbouwhuizen. Ook staat de buurtcoöperatie en de huisartsenpost er met een kraam.

Ook inwoners van Vogelhorst 1 en 2 kunnen een kraam reserveren; de kraam is zonder kosten, zij het dat een borg gevraagd wordt van €10,- die op 3 oktober terug betaald wordt. Voor reservering kunt u contact opnemen met de gastvrouw van de Informatieschuur Nobelhorst.

Als u zich wilt inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Nobelhorst klik hier

Jolly Le Belle
Telefoon mobiel: 06-52786204
Email: jolly@nobelhorst.nl


Update: 26 augustus 2015

Tappunt voor drinkwater in Nobelhorst.

De gemeente Almere heeft in het centrum van Nobelhorst een drinkwater tappunt geplaatst van Join the Pipe, er staan nu in totaal 6 van deze drinkwaterpunten in onze stad. Tevens is een zelfde tappunt geplaatst op het NS-station Almere-Centrum.

Met deze openbare drinkwatervoorziening ondersteunt de gemeente  het werk van Join the Pipe, een organisatie (met ANBI-status) die als doel heeft een goede verdeling van het drinkwater over de wereld te bevorderen en het gebruik van voorverpakt (miliebelastend) drinkwater tegen te gaan. Middels de verkoop van kraanwater tappunten, hervulbare waterflessen en donaties financieren zij projecten voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Website Join the Pipe: klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl