Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Gemeente Almere

 

Indien er belangrijke beslissingen worden genomen op gemeentelijk niveau, welke direct van belang zijn voor u als inwoner van Almere Hout, dan vindt u hier nader informatie en meestal een link naar de website en/of artikelen die hiervoor relevant zijn.

De website van de gemeente Almere is: https://gemeente.almere.nl/Update: 10 augustus 2016

Vanaf 15 augustus tijdelijke recyclingperrons in Almere Haven

Een deel van het huidige recyclingperron in Almere Haven wordt per half augustus  gesloopt. De grond moet per 1 oktober 2016 opgeleverd worden aan Rijkswaterstaat voor de uitbreiding van de A6. Om de inwoners van Almere Haven en omgeving (o.a. AlmereHout: Vogelhorst 1 en 2, Nobelhorst, Oosterwold)  toch te voorzien van een ‘soort’ recyclingperron, komen er in de plaats pop-up recyclingperrons op drie locaties in Almere Haven.

Vanaf maandag 15 augustus staat één dag per week op een locatie een pop-up recyclingperron. Deze situatie is tijdelijk en duurt tot dat het nieuwe Upcycle Centrum Almere er is (oktober 2017), als eerste in Nederland.

Locaties en dagen tijdelijke recyclingperrons:

Op deze locaties zijn de openingstijden 9.00 tot 16.00 uur.

• Markenlaan (voorkant)   op maandag
• Wierdenpark (naast Najaden) op woensdag
• Binnenterrein De Steiger 221 op zaterdag
• De Steiger 218 op maandag, woensdag en zaterdag

Pop-up recyclingperron

Bij een pop-up recyclingperron kunt u terecht voor alle afvalsoorten. Alleen op De Steiger zijn grote stortvakken voor puin, tuin- en snoeiafval, grond en hout. Alles wordt per dag neergezet en weer weggehaald. 

Voor meer informatie over dit onderwerp klik hier


Update: 20 november 2014

Begin van dit jaar is men gestart met het bouwen van het buitencentrum Almeerderhout, inmiddels is men al goed gevorderd en zal het project aan het einde van dit jaar klaar zijn. Het bericht is van 14-04-2014, maar krijgt nu pas relevantie voor de inwoners van Almere Hout

Buitencentrum Almeerderhout
In het Almeerderhout is de bouw gestart van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum wordt hét startpunt voor bezoekers van dit grootste bosgebied van Almere. Het Buitencentrum ligt bij de hoofdingang van het Stadslandgoed de Kemphaan en dus in het hart van het Almeerderhout. Hier stappen bezoekers zo de natuur in om te genieten, te spelen en te sporten in het bos. Het bouwen van het Buitencentrum is eind 2014 afgerond. Vervolgens wordt de binnenkant ingericht en gaan de deuren officieel open tijdens de Doe- en Kijkdag op 2e paasdag 2015.

Spelen en beleven
Het nieuwe Buitencentrum ligt direct naast het grote en uitdagende Zuiderzeespeelbos en klimpark Funforest Almere waar kleine en grotere kinderen hun grenzen verleggen en gegarandeerd plezier hebben in de natuur. Vanaf het terras van het Buitencentrum kijkt u uit op het speelbos. Het centrum is de plek waar je wandeling in het Almeerderhout begint, een excursie boekt, het kabouterpad opstapt of een speurtocht voor een kinderfeestje start. In het centrum komt een cadeauwinkel met originele cadeaus en duurzame streekproducten. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een lekkere kop koffie of thee te drinken of te genieten van een lunch met streekproducten in het restaurant Buitengewoon Lekker. Link naar artikelUpdate: 11 november 2014
De gemeente Almere organiseert in de maand november verschillende informatie-bijeenkomsten genaamd: Veranderingen in de Zorg, deze veranderingen hebben ook gevolgen voor de inwoners van Nobelhorst, Vogelhorst en Boshart.

Per 1 januari 2015 verandert het landschap in de zorg. De AWBZ verdwijnt. Onderdelen ervan komen bij de gemeente te liggen. De jeugdhulp komt in zijn geheel onder verantwoordelijkheid van de gemeente te vallen. En de nieuwe Participatiewet vraagt van gemeenten onder andere om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden naar werk of een dagbesteding. Link naar artikel. 

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl