Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Theaters - Schouwburgen

 

Hier vindt u een overzicht  van de theaters en schouwburgen in onze regio (Almere, Lelystad, Dronten, Harderwijk, en Baarn, Huizen, Laren, Bussum, Hilversum) waar u kunt genieten van een grote diversiteit van voorstellingen. Als u zich wilt oriënteren op het aanbod of een theaterbezoek wilt plannen kijk dan op de websites van de verschillende theaters.Schouwburg Almere
Adres: Esplanade 10
1315 TA Almere
Telefoon: 036-8455555

De Schouwburg in  Almere is een modern en "transparant" gebouw dat opvalt door de glazen buitengevels en de drie blokken van verschillende hoogte en omvang. Het gebouw staat in het centum van Almere aan de oever van Het Weerwater, waardoor in de binnenruimtes een mooi uitzicht, licht en lijnenspel ontstaat.  

De Schouwburg heeft drie zalen waarin u kunt genieten van cabaret, musicals, toneel, (dans)shows, concerten, festivals en jeugdvoorstellingen. De grote zaal heeft bijna 1000 zitplaatsen, de middenzaal 350 en de kleine zaal 150 zitplaatsen. In het theatercafé kunt u dineren en lunchen en natuurlijk (na)genieten met een drankje en ook daar heeft u een mooi uitzicht over het Weerwater.

De website van Schouwburg Almere is: http://www.schouwburgalmere.nl

Schouwburg Almere biedt tevens accommodatie aan het cultuuronderwijs van Coöperatie Kunstzinnige Vorming (CKV) Almere voor muziek-, dans-, theater- en beeldende kunst lessen.

De website van het CKV Almere is: http://www.ckvalmere.nl


Corrosia Theater, Expo & Film
Adres: Markt 43
1354 AP Almere
Telefoon: 036-5215929

Update: 9 mei 2016

De zaal in het theater Corrosia ( 200 zitplaatsen) heeft een intiem karakter. Het programma is gevarieerd, en toegankelijk, de organisatie legt zich toe op verbindingen tussen de programmering van beeldende kunst, theater en film.

In het multifunctionele gebouw Corrosia zijn sinds februari 2016 verschillende organisaties gevestigd, er is een dependance van De Nieuwe Bibliotheek, De Schoor Buurthuis, Gebiedskantoor. Op de website van Corrisia kunt u gemakkelijk doorklikken naar de verschillende organisaties en hun activiteiten, en het programma van het theater - filmzaal - expositieruimte.

De website van Corrosia is: http://www.corrosia.nl


Update: 15 december 2015
Verhuizing Corrosia Stad
De verbouwing van Corrosia in Almere Haven is voltooid en daarom gaat theaterzaal Corrosia Stad verhuizen naar haar oorspronkelijke adres. Gedurende de maand december 2015 kunt u nog genieten van de expositie en de film/theatervoorstellingen aan het Stadhuisplein in Almere-Stad. In Januari 2016 begint men aan de verhuizing van het kantoor en de apparatuur van het theater.

De opening van Corrosia Theater, Expo & Film op de nieuwe locatie is gepland in het weekend van 13 - 14 februari 2016


Corrosia wordt verbouwd en is daarom (tijdelijk) verhuisd naar het Stadhuisplein in Almere Stad. Verwacht wordt dat de locatie in Almere Haven in de loop van 2015 weer betrokken kan worden.

Gedurende de verbouwing zal Corrosia wel een aantal projecten in Almere Haven organiseren zoals Circus Corrosia, de Sinterklaasintocht en wellicht enkele voorstellingen op locatie. Op hun website zullen zij ons op de hoogte houden van de actuele voorstellingen.

In Corrosia kunt u onder andere genieten van theater, film, exposities, muziek, dans, en jeugdvoorstellingen.

De website van Corrosia is: http://www.corrosia.nl


Agora
Adres: Agorabaan 12
8224 JS Lelystad
Telefoon: 0320-239239

Agora is zowel theater als bioscoop en heeft daarnaast accommodatie als congrescentrum. Het theater heeft twee zalen en biedt voorstellingen in allerlei genres: muziek, dans, cabaret, toneel en kinder voorstellingen.

De website van Agora is: http://www.agora-lelystad.nl


De Meerpaal
Adres: De Rede 80-82
8251 EX Dronten
Telefoon: 0321-388769

De Meerpaal is een veelzijdige grote locatie met een uitgebreid aanbod aan voorstellingen en evenementen. Binnen dit geheel zijn twee theaterzalen waar u kunt genieten van een gevarieerd aanbod aan voorstellingen zoals concerten, cabaret, jeugdvoorstellingen, musicals, enz. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u dineren in het Grand-Café van De Meerpaal.

De website van De Meerpaal is: http://www.meerpaal.nl/theater


Theater Harderwijk
Adres: Stationslaan 26
3842 LA Harderwijk
Telefoon: 0341-428899

Theater Harderwijk geeft in de twee zalen ongeveer 60 voorstellingen per jaar in de genres: cabaret, toneel, muziek, show en jeugdvoorstellingen, enz. Daarnaast maken de amateurtoneel-gezelschappen uit Harderwijk en omgeving gebruik van deze zalen om hun voorstellingen te geven.

De website van Theater Harderwijk is: http://www.theaterharderwijk.nl


Spant!
Adres: Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
Telefoon: 035-6913949

Theater Spant! biedt per jaar ongeveer 90 voorstelling met een gevarieerd aanbod zoals; toneel, cabaret dans, populaire en klassieke muziek, musicals en shows en biedt tevens accommodatie als congrescentrum. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u in het theater-restaurant gezellig dineren.

De website van Spant! is: http://www.spant.org


Singer Laren
Adres: Oude Drift 1
1251 BS Laren NH
Telefoon: 035-5393939

Het Singer Laren is zowel theater als museum, het theater heeft ongeveer 400 zitplaatsen en u kunt er genieten van een gevarieerd aanbod van voorstellingen zoals cabaret, toneel, musicals, muziek, lezingen en kindervoorstellingen.

Het theatergebouw is in 1955 gebouwd en door de jaren heen in een slechte toestand geraakt, daarom zijn sinds 2014 voorbereidingen getroffen om in 2015 de nieuwbouw plannen te realiseren, welke uitgevoerd zullen worden naar hedendaagse duurzame inzichten. Men hoopt de nieuwbouw in 2016 voltooid te hebben.

De website van Singer Laren is: http://www.singerlaren.nl/theater


De Boerderij Huizen
Adres: Hellingstraat 9
1271 VA Huizen
Telefoon: 035-5256252

Boerderij Huizen heeft al 35 jaar een klein theater waar intieme voorstellingen worden gegeven zoals cabaret, muziek, zondagmiddag voorstellingen, kindervoorstellingen en “theater aan tafel”. Tevens wordt er ruimte geboden voor feesten, vergaderingen, presentaties en is De Boerderij Huizen een officiële trouwlocatie van de gemeente Huizen.

Het gebouw is al zeer oud, het precieze bouwjaar is niet bekend maar er is bewijs gevonden dat De Boerderij in 1865 werd vernieuwd.

De website van De Boerderij Huizen is: www.deboerderijhuizen.nl


Theater Achterom
Adres: Eemnesserweg 7A
1221 CT Hilversum
Telefoon: 035-6233993

In de speelzaal van Theater Achterom zijn 90 zitplaatsen wat een intieme sfeer geeft,  u kunt er genieten van een breed aanbod van voorstellingen zoals cabaret, muziek, dans, toneel en jeugdvoorstellingen. Tevens hebben twee (huis)amateurtoneelgroepen hun basis in dit theater, waar zij ook hun voorstellingen geven. De theaterzaal en foyer zijn te huur voor repetities, voorstellingen, lezingen en congressen.

De website van Theater Achterom is: www.theaterachterom.nl


Gooiland Evenementenlocatie
Adres: Emmastraat 2
1211 NG Hilversum
Telefoon: 035-744 01 15

Gooiland heeft een theaterzaal met 740 zitplaatsen. Vermeldenswaard vindt Gooiland Evenementenlocatie de originele en werkende trekkenwand (een theatertechnische hijs installatie) en de orkestbak, wat dit theater geschikt maakt voor technische hoogstandjes op het gebied van theateruitvoeringen. Het podium is daardoor geschikt voor vele creatieve opstellingen voor evenementen, voorstellingen en presentaties. Het theateraanbod bestaat uit kinder- en familievoorstellingen, concerten, musicals, enz.

De website van Gooiland is: www.gooilandevents.nl


Theater de Speeldoos Baarn
Adres: Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Telefoon: 035-5418050

Theater de Speeldoos Baarn heeft een warme sfeer, men zit er op “het rode pluche”, het aanbod is gevarieerd en bevat toneel, cabaret, dans, muziek en familievoorstellingen.

Speciaal voor operaliefhebbers heeft dit theater een unieke mogelijkheid; als enige theater in Nederland kunnen zij sinds april 2014 via satellietverbinding de topproducties van The Metropolitan Opera in New York live vertonen, mede dankzij de unieke samenwerking met het bioscoop-concern “Pathé”. Men kan deze opera-producties nu dus direct meebeleven vanuit de plek waar ze uitgevoerd worden, “The Met Opera” in New York. Klik hier om het live-stream opera-aanbod te bekijken. Twee keer per week wordt er een film vertoond in dit theater. De theaterkassa is op dinsdag gesloten.

Voor meer informatie zie: "Kunst en Cultuur - Bioscopen"

De website van Theater de Speeldoos Baarn is: http://www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/theater


Afasietheater   (voorheen: De Theatermakerij)
Adres: Randstad 22-23
1316 BP Almere
Telefoon: 036-5231396

De stichting Afasietheater is een nieuwe naam voor de al 30 jaar bestaande Theatermakerij en een initiatief van Martin Mens. De ervaring van De Theatermakerij komt goed van pas in het werk van het Afasietheater. Lees het persoonlijke verhaal van Martin Mens die in 2007 een herseninfarct kreeg en sindsdien aan afasie lijdt.

De website geeft uitleg van de achtergrond, doelstelling en het werk van dit bijzondere initiatief waarin een ontstane hindernis in communicatie weer tot Kunst wordt omgebogen.

De website van Afasietheater is: http://www.theatermakerij.nl


AMSTERDAM en OMGEVING

Gezien het grote aantal theaters en schouwburgen in Amsterdam hebben we hier slechts een link van Google.  Boven:  klik hier                        Home:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl