Home | Sitemap | Contact
Klik hier om deze pagina af te drukken Vertel een vriend(in) over deze website

Verslag Kerst-Brunch 2014

 

Het was een zonnige koude maar gezellige dag waarop we met vrienden, bekenden en buurtgenoten elkaar ontmoetten tijdens de Kerst-Brunch. De grote ruimte was in de weken voor kerst met hulp van vrijwilligers sfeervol ingericht en de kerstboom ouderwets opgetuigd, de tafels waren gedekt en versierd en stonden uitnodigend te wachten op de gasten. Nadat we kennis met elkaar hadden gemaakt gingen we rond 12 uur aan tafel waarna een welkomstwoord werd gesproken en de kennismaking werd voortgezet.

Onze Kerst-Brunch bestond uit verschillende gedeeltes en werd onderbroken door video’s en films over ”het verleden” van de Kerngroepleden, hun solo-activiteiten en werkzaamheden binnen Om-Shanti. We zagen beelden van de Yoga-academie, stervensbegeleiding, een reis door het leven van mensen, die we begeleid hebben tijdens hun laatste levensfase, de jarenlange verzorging (10 jaar) van een van de oudste Nederlanders (Tante Jopie - 111 jaar), beelden van reizen in India, enz.

Naar aanleiding van de beelden van de  6-jarige Yoga-academie werd onder andere stilgestaan bij  waarom in andere culturen minder stress en bijvoorbeeld bepaalde psychische stoornissen (psychiatrische ziektebeelden) niet of weinig voorkomen en dat we in het Westen nog niet alle wetmatigheden van de mens kennen.

We willen iedereen bedanken voor de komst, de openheid en hartelijkheid tijdens het samen zijn, en degenen die extra hapjes hebben gemaakt en de handen hebben uitgestoken om de ruimte zo mooi te maken. Een aantal mensen zijn nog lange tijd gebleven en hebben mee geholpen met het opruimen, ook daarvoor hartelijk dank.

We hopen ook dit jaar een Kerst-Brunch te organiseren en indien daar behoefte aan is misschien ook nog rondom andere feestdagen met buurtgenoten, vrienden en kennissen samen te komen. Indien u nadere gedachtes en ideeën heeft, neem dan even met ons contact op.  Klik hier


                       Kerst 2014  


UITNODIGING


KERST  -  BRUNCH

26 DECEMBER 2014

11.00  - 15.00 uur


Het OntmoetingsHuis de Kern organiseert samen met de stichting Om-Shanti op 2de kerstdag een Kerst-Brunch. Naast de medewerkers en betrokkenen van De Kern - Almere Hout, is er plaats voor mensen uit de omgeving die tijdens de kerstdagen alleen zijn, of samen met ons een gedeelte van de feestdagen willen doorbrengen. Er zijn verschillende activiteiten (film, lezing, muziek, enz.) rondom de maaltijd gepland. Indien u overweegt gebruik te maken van deze Kerst-Brunch dan vinden wij het prettig als u eerst even contact met ons opneemt, zodat we nader kennis kunnen maken; misschien dat er bepaalde (fysieke) beperkingen zijn waar we wel of niet rekening mee kunnen houden of dat er aanpassingen nodig zijn van het eten. Indien u geen vervoer heeft dan kunnen wij u hierbij van dienst zijn.

Het aantal mensen dat kan deelnemen aan de Kerst-Brunch is gezien onze locatie enigszins beperkt en in principe geldt dan ook, dat vol ook echt vol is, maar wie “snel” reageert en zich aanmeldt, heeft zeker een plaats. Het samenzijn is niet speciaal christelijk georiënteerd, iedereen is welkom, gelovig of atheïstisch, dat maakt ons niets uit. We ontmoeten elkaar in wie we als mens zijn en respecteren ieders innerlijke (spirituele) overtuiging en levensinvulling.

Aangezien we graag zoveel mogelijk rekening willen houden met alle mensen die gaan komen, kunt u nadere vragen, ideeën en opmerkingen over het programma, inclusief het eten aan ons mededelen, want het spreekt voor zich dat we niet alleen maar gaan “eten”. Al uw reacties zijn welkom via de verschillende communicatie middelen die u onder het kopje "Contact" vindt; volg uw hart en kom even langs voor een nadere kennismaking, ook als u nu nog twijfelt.


U moet zich wel eerst opgeven!

vóór 10 December 2014Boven:  klik hier                        Home:  klik hier

De Kern OntmoetingsHuis
Koekoeklaan 2 • 1343 AM Almere Hout • 036 - 5402879 • info@dekernontmoetingshuis.nl